Stretnutie mládeže Rysy 2005 bude 17.-21. augusta

30.07.2005 Poprad

Poprad 29. júla (TASR) - Rysy 2005, v poradí už 49. ročník Medzinárodného stretnutia mládeže sa uskutoční vo Vysokých Tatrách od 17. do 21. augusta.
Predseda Klubu Rysy Ján Pavlovčin dnes informoval TASR aj o pripravovaných novinkách v programe podujatia. Po prvý raz bude jeho súčasťou nadregionálna prehliadka folku, country, blugreassu a trampskej piesne - Popradský dostavník. \"Predstaviť a konfrontovať tvorbu a interpretačné umenie budú môcť sólisti i skupiny zo širšieho okolia, \" vysvetlil predseda. Zdôraznil, že podujatie sa uskutoční s finančným príspevkom Ministerstva kultúry SR a občianskeho združenia Priestor v Poprade.
Dejiskom stretnutia Rysy 2005 bude ako tradične Športcamp v Tatranskej Lomnici. V areáli budú prebiehať kultúrne, športové a zábavné programy. Priestor opäť dostane Pódium nádejí, prezentácia začínajúcich spevákov a hudobných skupín. Športové súťaže vyvrcholia v sobotu finálovým zápolením o titul Zdatný Rysák.
\"Účasť na Rysoch 2005 už avizovali viaceré zahraničné skupiny, napríklad turisti z poľského Sosnowca, Priatelia Tatier z rovnomenného občianskeho združenia z Prahy a tradične na bicykloch dorazia do Športcampu cykloturisti z Trnavy, \" doplnil Pavlovčin.
Na otázku, či vlaňajšia kalamita poznačí program podujatia, predseda odpovedal, že iba nepriamo. Účastníci budú po tri dni, od štvrtka do soboty brigádovať pri likvidácii následkov kalamity. Denne by ich malo pracovať pod taktovkou mesta asi sto. Turistický program kalamita neovplyvní, keďže chodník na Rysy je priechodný. Okrem výstupu na Rysy ponúknu organizátori účastníkom aj ďalšie turistické trasy.
Počet záujemcov o stretnutie je otvorenou otázkou. Pavlovčin zdôraznil, že účastnícka karta je v predpredaji od marca a hotové sú aj tohtoročné účastnícke odznaky. Organizátori pripravili 1200 kusov.
 

Vyberte región

mark